Mentálhigiénés konzultáció

Miről van szó?

Egy idős cseroki indián az életről mesélt az unokájának…
„Küzdelem zajlik a bensőmben,”- mondta a fiúnak.
„Rettentő harc ez, két farkas vívja egymással.
Az egyik gonosz – ő a harag, irigység, bánat, mohóság,
arrogancia, önsajnálat, bűntudat, sértődöttség, kisebbrendűség, hazugságok, önteltség, felsőbbrendűség és ego.
A másik jó – ő az öröm, béke, szeretet, remény, derűs nyugalom, alázat, kedvesség, jóakarat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és hit.
Ugyanez a harc benned is zajlik – és mindenki másban is”.
Az unoka elgondolkozott egy percre majd megkérdezte a nagyapját:
„Melyik farkas fog győzni?
„Amelyiket táplálod.” – válaszolta az idős indián.

A mentálhigiéné ezekkel az általános emberi érzésekkel és viselkedés formákkal foglalkozik.

Talán neked is ismerős ez a harc, ami olykor benned is dúl. Vagy talán azt tapasztalod, hogy bár látszólag minden rendben az életeddel, mégsem vagy jól. Vagy pontosan tudod, hogy mitől vagy rosszul, (emberek, körülmények, saját magad, veszteségek) de nem tudod, hogy találj ki érzelmeid zűrzavarából a megnyugtató rend és harmónia felé. Talán éppen hevesen tiltakozol: neked nem is kell segítség, de belül pontosan érzed, hogy szenvedsz és tudod, nem vagy képes egyedül megbirkózni ezzel. Talán csak azt szeretnéd, hogy végre valaki rád is figyeljen.

Mi történik a konzultáción?

  • A személyes konzultáción minden figyelmem, érzésem és tudásom a tiéd, mert fontos vagy;
  • rólad beszélgetünk: honnan jössz, hol és merre tartasz, ismered-e azt a csodát, aki vagy;
  • a beszélgetés célkitűzéseit és az alkalmak számát együtt határozzuk meg. Fontos tudnunk, hogy mit szeretnél elérni, mit szeretnél kapni a beszélgetés által.

Mit kaphatsz?

Elfogadást, figyelmet, elismerést, biztatást, életteliséget, lelkesedést, bátorságot, a „vagyok”, „élek” érzését, békét, nyugalmat, megértést, felismerést, erőt a cselekvéshez, indíttatást, dinamizmust, lendületet, hitet, bizalmat, önazonosságot.

Keretek

A találkozások számát és rendszerességét személyesen egyeztetjük.
Ár: Szombathelyen 14.000 Ft / 50 perc, Körmenden 15.000 Ft / 50 perc 

Vélemények klienseimtől

„Felkészült szakember, aki segít a probléma lényegét meglátni, és feloldani. Végig értően és támogatóan van jelen, figyel rád. Könnyű megnyílni előtte miközben végig komfortosan érzed magad. Sok jó technika, amivel rávezet, de te találod és oldod meg a gondod. Ráadásul gyorsan.”
„Már az első alkalommal hasznos segítséget kaptam, és megnyugtatást. Rendkívül figyelmes, megértő, léleknyugtató a hozzáállása, a kisugárzása; közben olyan érzésem volt, mintha már régóta ismerne. A dolgokat más szemszögből is megmutatta számomra.”
„Mióta elkezdtünk Veled dolgozni és felismertem a miérteket, őszintén elmondhatom, hogy sokkal jobb lett a párkapcsolatom. Az utóbbi időben képes vagyok sokkal jobban megérteni és elfogadni párom gondolatait, válaszait, amikben kételkedtem korábban. Az önmagam elfogadása is szerencsére nagyon jó úton halad, sokkal motiváltabb vagyok … Eltűnt belőlem egy nagyon erős szorongás, ami korábban végig kísérte minden napom minden egyes percét. A pánikrohamok teljesen eltűntek az életemből… Most már, így kb. fél évvel az ultrarövid terápiás konzultáció után azt tudom mondani, hogy végre Szabadnak érzem magam.”