Rólam

1977-ben születtem Gyulán egy egyszerű családban. Ha erre az időszakomra gondolok vissza, valahogy ez az élményem: felnőttem, mint gomba az erdőben. Hogy édesanyámat nagyon korán, 14 évesen elveszítettem, csak egy a sok veszteség közül, ami ért.

Közgazdasági középiskolába jártam, de már menet közben kiderült, hogy sokkal inkább humán beállítottságú vagyok. Fontos hatással volt rám a helyi gyülekezeti közösség, így teológiai tanulmányok felé vettem az irányt, hogy „segíthessek másoknak”. Azóta tudom, csak azoknak lehet segíteni, akik erre nyitottak és akarnak változni.

Az Evangélikus Hittudományi Egyetemet Budapesten végeztem okleveles teológusként. Majd folytatva tanulmányaimat Szegeden, a Semmelweis Egyetem kihelyezett szakán mentálhigiénés diplomát szereztem. Ha erre az időszakomra gondolok vissza, az „öntudatra lelni” kifejezés jut eszembe.

20 év lelkészi munka mellett családterápiás tanulmányokat folytattam Debrecenben, pszichodráma asszisztens lettem és elvégeztem egy szociális menedzser másoddiplomás képzést is Sopronban. Ha erre az időszakomra gondolok vissza, akkor ilyesmi jut eszembe: magasság és mélység, utak és tévutak, szárnyalás és kiégés.

Az egyházban töltött idő jelentette és pótolta számomra mindazt, amit egy anya és apa adhat a gyermekének: biztonság, keretek, alapok, amiért nagyon hálás lehetek. 20 év után pedig annak jött el az ideje, hogy önállóan új utakra induljak, a spiritualitásnak egy másfajta megtapasztalásával.

A családommal Nádasdon élek. Ha rájuk gondolok, az otthon melege, biztonság és jókedv szavak jutnak az eszembe.

Sokáig képes voltam mindenért és annak az ellenkezőjéért is szorongani, izgulni. Eckhart Tolle mondata vált fontossá és azóta is kíséri napjaimat, megtapasztalásaimat: ez is el fog múlni. Nem érdemes túl sok negatív energiát beletenni abba, ami úgy is el fog múlni.

Hitvallás

Mentálhigiénés szakember, teológus, pszichodráma asszisztens vagyok.

FONTOS SZÁMOMRA A SZAKÉRTELEM, AMIT EZEK A TUDOMÁNYÁGAK NYÚJTANAK.

Húsz év tapasztalata, folyamatos önképzés és önismereti munka van mögöttem. Úton vagyok, ahogy mindenki más.

NEM FOGLAK SÜRGETNI, TÜRELMES LESZEK HOZZÁD, MERT TUDOM, HOGY A MINŐSÉGI VÁLTOZÁSHOZ IDŐ KELL.

Mélyről jövök, ahogyan talán Te is, hiszen legtöbbünk élete kanyargós úton halad. Sok időnek kellett eltelnie, mire megértettem, hogy mélységeim az erőforrásaimmá válhatnak, ha elfogadom őket.

MIVEL HASONLÓ TAPASZTALATAINK LEHETNEK, ÉRTENI ÉS ÉREZNI FOGLAK.

Igyekszem elfogadni az élet árnyoldalait. Nem hiszek abban, hogy mindig boldognak, sikeresnek és kiválónak kell lennünk. Az élet valódi oldala számomra vonzóbb, mint az, ami a realitást nélkülözi.

EZÉRT KÍVÁNCSI VAGYOK ARRA, HOGY A LÉTED ÁRNYOLDALAIVAL EGYÜTT IS TUDSZ-E MAGADNAK ÚJ IRÁNYT SZABNI EGY TELJESEBB ÉLET FELÉ. ERRE SZERETNÉLEK BÁTORÍTANI!

Nem szeretem a tanácsokat, de fontos számomra az általam hitelesnek tartott emberek véleménye.

EZÉRT ÉN SEM FOGOK TANÁCSOT ADNI NEKED, MIVEL MINDEN FONTOS ESZKÖZ ÉS TUDÁS OTT VAN BENNED. CSUPÁN SEGÍTEK EZEKET FELTÁRNI ÉS EZÁLTAL MEGERŐSÍTÉST ADNI.

Hiszem, hogy az önmagunkba befektetett erőforrás megtermi gyümölcsét.

EZÉRT NAGYRA TARTOK ÉS ELISMEREK MINDEN TÖREKVÉSEDET, AMELYET A VÁLTOZÁS IRÁNYÁBA TESZEL.

Sok emberformájú angyal kísért utamon: tanárok, mesterek, barátok, akik szerettek és elfogadtak, akiknek valamiért fontossá váltam. Sokat köszönhetek nekik.

EZÉRT SZERETNÉM TOVÁBBADNI, AMIT TŐLÜK KAPTAM: AZ ELFOGADÁST ÉS A „FONTOS VAGY” ÉRZÉSÉT.

Ha úgy döntesz, szívesen leszek a kísérőd utad egy részén.

 

                                                                          Kőrösi Krisztina